marți, 7 aprilie 2009

Analiştii şi politicienii vorbesc de o diversiune în cazul Becali organizată de Traian Băsescu

Numeroşi lideri de opinie şi politicieni văd în arestarea lui Becali o diversiune pusă la cale de Traian Băsescu, pentru a abate atenţia de la scandalul în care este implicată familia sa. Analiştii şi juriştii întorc pe toate părţile subiectul Becali, iar unii lideri politici îl abordează şi din punct de vedere electoral.

"Problema politică rămâne pentru că este o ipoteză care spune că acest scandal ascunde un altul în care e implicat preşedintele. A doua ipoteză, un scenariu pus în aplicare de cineva care doreşte compromiterea tuturor, inclusiv a preşedintelui Băsescu", a declarat politologul Cristian Pârvulescu.

Claudiu Săftoiu, fostul consilier al preşedintelui Traian Băsescu, consideră că scandalul Becali îi va aduce foloase şefului statului în campania prezidenţială. "Singurul adversar serios nu e Mircea Geoană, cât PSD, care are o capacitate de mobilizare la vot fenomenală. În măsura în care votul se fărâmiţează, această capacitate la vot scade şi şansa actualului preşedinte de a ieşi pe o formulă Băsescu - Becali în turul doi e foarte mare", a adăugat Săftoiu.

Scenariul diversiunii prezidenţiale este îmbrăţişat şi de liderul PNL, Crin Antonescu şi de cel al PSD Mircea Geoană, ambii aspiranţi la fotoliul prezidenţial. "Mă tem că astăzi putem vorbi de clanul Băsescu... Becali a fost reţinut într-un moment de foarte ciudată coincidenţa cu prezenţa pe agenda publică a unor lucruri care aduceau în centrul dezbaterii publice relaţiile, averea unor membri ai familiei prezidenţiale", a afirmat Crin Antonescu.

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, altădată duşman de moarte al lui Gigi Becali, crede că necazul acestuia poate aduce capital electoral. Aşa că i-a oferit acestuia locul doi pe listele PRM pentru europarlamentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu