Avocatul lui Cornel Şerban, Aurelian Bădulescu, a declarat, la intrarea în sediul DNA, că ordonanţele de reţinere vor expira în jurul orelor 23-24.00. În legătură cu acuzaţia de divulgare de informaţii adusă clientului său, Bădulescu spune că aceasta se referă la faptul că un italian i-ar fi cerut să divulge identitatea unui deţinător al unui număr de telefon.
Avocatul a mai spus că urmează ca cele patru patru persoane reţinute să fie din nou audiate astăzi, procurorii urmând să decidă dacă vor fi duse la mandat de arestare în instanţă.
La sediul DNA au fost aduse trei persoane într-o dubă.
DNA a confirmat, în această dimineaţă, cele patru reţineri din dosarul şefului DGIPI şi al omului de afaceri Puiu Popoviciu, arată un comunicat de presă al instituţiei.
Procurorii anticorupţie au luat măsura reţinerii pe termen de 24 de ore a lui Ioan Alecu, fost rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, Gabriel Popoviciu, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, Cornel Şerban, directorul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de favorizare a infractorului şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase şi Petru Pitcovici, şeful Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MAI, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului, potrivit unui comunicat.
DNA nu a oferit, însă, şi detalii despre anchetă. Între timp, Cornel Şerban a demisionat de la DGIPI.
Potrivit unor surse judiciare, reţinerile de marţi au originile într-un dosar mai vechi, din 2007, în care era cercetat omul de afaceri Puiu Popoviciu şi Ion Alecu în legătură cu o asociere imobiliară dubioasă.
La instrumentarea respectivului dosar lucrau ofiţerii Cornel Şerban şi Petre Pitcovici, împreună cu un alt ofiţer judiciar din cadrul DNA. Potrivit aceloraşi surse, pentru a primi o soluţie de neîncepere a urmăririi penale, Popoviciu ar fi încercat influenţarea anchetatorilor. Şerban şi Pitcovici ar fi făcut presiuni asupra ofiţerului judiciar de la DNA pentru a obţine soluţia favorabilă pentru Popoviciu. Poliţistul de la DNA s-a autodenunţat, lucru ce a permis reţinerea celor implicaţi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu